NISU SAMO JOVANOVIĆ 'TRKNUTI'

SDP ima novog jastreba: Stručnjak za Thompsona, brak, ustav, hobotnice, referendume, ćirilicu...

Kako se Željko Jovanović potrošio, i nitko ga normalan više ne doživljava pretjerano ozbiljno, pogotovo nakon šovinističkih ispada na račun danas pokojnog Vlatka Markovića te tvorca modernog hrvatskog olimpizma, Antuna Vrdoljaka, tako je vladajuća partija Zorana Milanovića morala hitno pronaći novog jastreba koji će svojim ispadima plašiti oporbu i nepoćudne građane, nenavikle u demokraciji slušati sve ono što partija kroz svoja režimska glasila, uključujući državnu televiziju, servira tim istim građanima.

I pronašli su ga, u hrvatskom parlamentu profilirao se punašni Peđa Grbin, novi SDP-ov pravosudni meštar, idealni partijski aparatčik sklom tumačiti Ustav kako to partiji odgovara. Uostalom, partija se nikada nije držala zakona kao što se pijanac drži plota, u hrvatskom slučaju pijanice mogu biti i neki novinari.
Slika u članku

Drug Peđa, stručnjak je za brak, ćirilicu, autoceste, no, prije svega hrvatskoj javnosti je poznat po činjenici da je bio idejni začetnik, neki bi rekli i organizator, klasične komunističke zabrane kojom se hrvatskom branitelju, što njegov šef nikada nije bio, zabranio koncert u Puli. Za razliku od niza srbijanskih cajki koje bez ikakvih problema hodočaste u Istru.
Naravno, drug Peđa jedan je od onih cenzora, uz političkog gubitnika, saborskog pospanca, Damira Kajina, koji su zabranili Marku Perkoviću Thompsonu da radi svoj posao, dakle, da nastupi u pulskoj Areni, gdje očito crvenoj Yugo - oligarhiji smetaju hrvatski branitelji, ali im ne bi smetala konvencija SDSS-a kojom bi, eventualno, moderirao poznati vukovarski lekar, Vojislav Stanimirović. 

Drug Peđa, čovjek od najvećeg povjerenja Zorana Milanovića, posljednjih mjeseci, na radost takozvanih lijevih medija u Hrvatskoj, podučava hrvatske građane braku i što bi brak trebao biti, ni sam 'stručnjak' ne zna što bi to bilo, ali je uvjeren da brak nije dragovoljna zajednica muškarca i žene. Ukratko, Peđa je prevrnuo nebo, u koje dobar dio članova partije ne vjeruje, i zemlju ne bi li osujetio volju hrvatskih građana koji traže referendum o braku, za što je prikupljeno preko 700 tisuća potpisa hrvatskih građana, gotovo koliko je partija dobila glasova na proteklim parlamentarnim izborima.

Stručnjak za brak i cenzuru Peđa se pokazao stručnjakom i za hobotinice, posebno one koje se, navodno, vrzmaju oko Božidara Kalmete, nepogrešivo precizni, vrlo odgovorni, pravno potkovani, Peđa je zaključio kako je aktualni gradonačelnik Zadra bio na čelu korupcijske hobotnice te bi, kao takav, trebao napustiti politiku, iako, kao pravni stručnjak, Peđa vrlo dobro zna da protiv Kalmete zapravo ne postoji optužnica, što ne znači da, u ovakvom režimu, neće postojati, dok je Peđa, kao partijski cenzor, svoju sposobnost dokazao, pa mu to ne smeta da se i dalje bavi politikom i štoviše napreduje.

Ukoliko ovako nastavi mogao bi talentirani političar daleko dogurati, sve do sekretara jednog dana, kad se Milanović povuče, naravno.

Komentiraj članak

Komentari