DIJETNI SAVJETI

Savjeti uz koje se možeš riješiti podbratka i bucmastih obraza

Tri su najčešća uzroka zbog kojih se na licu i podbratku skupljaju masne naslage: pretilost ili debljanje, starenje i zadržavanje tekućine. Najbrža metoda da se riješiš neželjnog podbratka ili punašnih obraza je liposukcija, ali ako nisi za ovako invazivnu metodu postaje i drugi načini.

Pij više vode - doznaj koliko ti vode treba u skladu s tvojom visinom i težinom dnevno i drži se toga jer se nedostatak vode odražava kao nadutost u licu i rukama. Ovdje provjeri koliko vode treba tvome tijelu.

Jedi zdravo - ograniči unos nezdravih masnoća, pržene, pohane i jako slane hrane. Ako jedeš zdravu hranu poput integralne tjestenine, riže, kruha, nemasnog mesa, voća i povrća, a svejedno imaš problema s viškom kilograma pripazi koliko kalorija unosiš i jedi hranu koja sadrži dosta vlakana jer su ona odgovorna za dobru probavu. Osim toga daju osjećaj sitosti pa ćeš biti manje gladna. Pogledaj primjer jelovnika za zdravo mršavljenje.

Radi ciljane vježbe - zadrži zrak i napuši obraze (kao kad pušeš balon). Potom premještaj zrak iz obraza u obraz, dok ne ostaneš bez daha. Potom udahni i izdahni. Vježbu ponovi tri puta. Postoje i druge vježbe za lice koje možeš pogledati ovdje, ali one će prvenstveno pomoći da lice održiš čvršćim i mlađim, a kad je salo u pitanju ono može otići jedino s gubitkom kilograma.

Radi kardio i vježbe snage - ako ih budeš radila redovito i pazila na prehranu gubit ćeš kilograme u cijelom tijelu, ali i u vratu i licu.

Izvor: Zdrava krava

Komentiraj članak

Komentari