Čime će rezultirati?

SASTANAK PUTINA I TRUMPA Američki predsjednik: 'Odnosi s Rusijom nikada nisu bili lošiji'

Američki predsjednik Donald Trump napisao je na Twitteru, uoči sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, da američko- ruski odnosi nikad nisu bili lošiji.

"Naši odnosi s Rusijom NIKAD nisu bili lošiji, zahvaljujući mnogim godinama američke ludosti i gluposti", napisao je Trump uoči sastanka s Putinom, prenosi Index.

To je pripisao "lovu na vještice" koji po njemu provodi FBI istragom oko ruskog miješanja u američke predsjedničke izbore 2016.

Trump je na Twitteru napisao i da njegov prethodnik Barack Obama nije obraćao pozornost na optužbe FBI-a o ruskom miješanju i da ih se počelo uzimati zaozbiljno tek kada je Trump izabran, piše Index.

Trump: Mediji su netočno prenosili summit NATO-a

Također je naglasio da je summit NATO-a bio uspjeh, i da su mediji netočno prenosili.

"Primio sam puno poziva od čelnika zemalja NATO-a koji mi zahvaljuju za pomoć da ih okupim i usmjerim prema financijskim obvezama, sadašnjim i budućim. Imali smo zaista dobar summit koji je netočno prenesen od strane mnogih medija. NATO je sada snažan i bogat."

Trump je prilično uzburkao summit NATO-a, održan u srijedu i četvrtak, oštro napavši Njemačku i ostale saveznike zbog premalog izdvajanja za obranu i trgovinskog deficita koji SAD ima s Europom.

Kremlj je u ponedjeljak objavio da bi se Putin i Trump na summitu mogli odmaknuti od krize u odnosima, prenijela je agencija RIA.

Dodao je da bi razgovori o Siriji mogli biti teški zbog američkog stajališta prema Iranu.

Također je kazao da povećanje budžeta NATO-a tjera Rusiju da bude na oprezu.

Američki i ruski predsjednik sastaju se u ponedjeljak oko 13 sati u predsjedničkoj palači u središtu Helsinkija na svom prvom bilateralnom susretu.

Tom će susretu prethoditi Trumpov sastanak s finskim predsjednikom Saulijem Niinistom koji će se s Putinom sastati nakon summita.

Putin i Trump najprije će razgovarati u četiri oka u nazočnosti prevoditelja, a onda će im se za radnim ručkom pridružiti njihova brojna izaslanstva.

Prije sastanka dvojice predsjednika, sastat će se ministri vanjskih poslova Mike Pompeo i Sergej Lavrov.

Uoči sastanka, više tisuća ljudi prosvjedovalo je u nedjelju u finskoj prijestolnici protiv jednog i drugog čelnika.

Komentiraj članak

Komentari