Natječaj za rekonstrukciju i adaptaciju

Sastanak predstavnika Grada Dubrovnika i Tramesa zbog Lazareta odgođen za sutra

Hitan sastanak pročelnice Upravnog odjela za gospodarenje nekretninama Marite Daničić i konzultanta u provedbi postupka javne nabave tvrtke Trames održat će se sutra ujutro doznaje se iz gradske uprave.

Jučer je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave po drugi put poništila gradski natječaj za rekonstrukciju i adaptaciju Lazareta, ali Grad Dubrovnik još nije dobio službeno rješenje Državne komisije o razlozima poništenja natječaja. Zatražili su rješenje o kojem će se raspravljati na sutrašnjem sastanku, te o svemu obavijestiti medije.

Miš maš gradonačelnika Vlahušića

"Žao mi je što se Lazareti ne obnavljaju, a projekt je pokrenut prije petnaest godina" kazao je Slaven Tolj iz ARL-a koji je korisnik prostora već dugo vremena. Prije nego je Grad Dubrovnik preuzeo "skrb" o Lazaretima korisnici su potpisali ugovor o obnovi i ishodili građevinsku dozvolu. "Nakon toga smo zaustavljeni, promijenjen je projekt i krenula je nedefinirana priča. Ne zaboravite da je to prostor gdje može stati oko četiri tisuće ljudi, propast projekta potvrđuje da je gradska uprava neozbiljna i da se ne radi o kvaliteti i artikuliranom projektu, već financijskim interesima i komercijalizaciji. Ostali sadržaji su izgovor za ono što se želi napraviti", govori Tolj i dodaje da je Vlahušić raskinuo ugovor na parkiralištu od Lazareta nakon što je "izbacio" Umjetničku školu iz prostorija te je propao i izvorni projekt o obnovi i funkciji Lazareta koji je krenuo u proceduru.

AH

Komentiraj članak

Komentari