Svijet

'SAMO JE JEDNA OSOBA GODINE' Trumpov stožer fotomontirao njegovu glavu na Gretino tijelo na naslovnici Timea

Izborni stožer Donalda Trumpa fotomontirao je njegovu glavu na tijelo Grete Thunberg na naslovnici časopisa Time koji je švedsku ekološku aktivisticu proglasio osobom godine, prenijeli su mediji.

Kad je Time objavio osobu godine, američki se predsjednik našalio na račun 16-godišnjakinje i čestitavši joj poručio neka se opusti te savjetovao "da mora naučiti kontrolirati svoju ljutnju".

Izborni stožer u kampanji za predsjedničke izbore 2020. sada se poslužio tom naslovnicom Timea montiravši Trumpovu glavu na Gretino tijelo, a ispod fotografije je objavio promidžbeni tekst, piše Index.

"Samo je jedna osoba godine"

"Kada je riječ o provedbi obećanja, samo je jedna osoba godine", napisao je Trumpov War Room i nabrojao Trumpove uspjehe:

Gospodarski rast, rekordno stvaranje radnih mjesta, povijesno smanjenje poreza, trgovinski sporazumi koji stavljaju Ameriku na prvo mjesto, uništen ISIL, gradnja zida (na granici s Meksikom) te poentirao zaključkom - obećanja dana, obećanja ispunjena.

Na odgovore nije trebalo dugo čekati jer su se korisnici poigrali fotografijama i prikazali Trumpa kao pretilog starca ili zatvorenika, piše novozelandski newshub.

"Kreativni PR i vješta zarada"

Predsjednikov je tim ranije na Twitteru postavio fotomontažu Trumpove glave na isklesanom golom torzu Sylvestera Stallonea u filmovima Rocky. 

Thunberg je u svom obraćanju UN-ovoj konferenciji o klimi optužila vlade i poslovne ljude da zavaravaju javnost razgovarajući, no to neće zaustaviti klimatske promjene.

“Stvarna opasnost je to što političari i menadžeri prikazuju da se stvarna akcija provodi, a u stvarnosti se ne radi ništa osim kreativnog PR-a i vješte zarade", rekla je, prenosi Index.

Časopis Time proglasio je Trumpa osobom godine za 2016.

Komentiraj članak

Komentari