MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

SADRŽAJ NIJE NAZNAČEN NA DEKLARACIJI Povlači se proizvod s polica trgovina

Ministarstvo poljoprivrede u petak je obavijestilo potrošače o opozivu proizvoda Bonvita Bon-Ice: Rice Milk Chocolate, Dark Chocolate i Dark & Nibs, svih lot brojeva i datuma zbog mogućnosti prisutnosti mliječnog proteina, što nije naznačeno na deklaraciji, a može predstavljati potencijalnu opasnost za osobe alergične na mlijeko.

"S obzirom na mogućnost da proizvodi sadrže mliječni protein te da sadržaj istoga nije naznačen na deklaraciji, navedeni proizvodi mogu predstavljati potencijalnu opasnost za osobe alergične na mlijeko", upozoreno je, prenosi Poslovni dnevnik.Dodaje se da osobe koje nisu alergične na mlijeko mogu i dalje upotrebljavati navedene proizvode bez ograničenja.

Proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom Europskog parlamenta (EP) i Vijeća od 25. listopada 2011. o pružanju informacija o hrani potrošačima, kojom se izmjenjuju i dopunjuju Uredbe ( EC), stoji u izvješću.

Detaljniji podaci o povratu proizvoda dostupni su na službenoj stranici Biovega d.o.o.

Komentiraj članak

Komentari