KRAJ DRAME

RONALDO OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA SILOVANJE Rekla da ju je odveo u sobu i prisilio na seks

Čini se da je čitava saga o optužbama za silovanje jednog od najpopularnijih sportaša na svijetu, zvijezde Juventusa Cristiana Ronalda došla svom kraju. Ronaldo neće biti kažnjen jer Kathryn Mayorga, djevojka koja ga je optužila za silovanje 2009. godine, nije policiji htjela otkriti identitet svog napadača, što je omelo istagu, prenosi Net.hr.

“Optužbe za seksualno zlostavljanje protiv Ronalda ne mogu biti dokazane. I zbog toga on neće biti kažnjen. Bez identiteta počinitelja i mjesta zločina nije se mogla nastaviti istraga”, stoji u priopćenju.

Mayorga je izjavila da joj je Ronaldo 2010. godine platio 300 tisuća eura nakon tog događaja da ne bi ništa pričala.

Kathryn Mayorge je 2009. radila u jednom noćnom klubu kao hostesa. Ronaldo joj je prišao i ponudio piće, te pozvao na druženje u njegov hotelski apartman. Kasnije su se ona i njezine prijateljice našle s Ronaldom i njegovom pratnjom, te su svi otišli u Ronaldov apartman. Mayorga tvrdi kako je Ronaldu jasno dala dio znanja kako ne želi seksualni odnos, no Ronaldo ju je odvukao u spavaću sobu i analno silovao.

Mayorga je nakon gotovo deset godina od tog događaja izašla u javnost s pričom da ju je Ronaldo silovao u hotelskoj sobi u Las Vegasu. Ronaldo je u to vrijeme taman realizirao transfer iz Manchester Uniteda u Real Madrid koji je iznosio nešto više od 90 milijuna eura. Mayorga, koja je u međuvremenu diplomirala novinarstvo na sveučilištu Nevada, je otkrila kako ju je inspirirao pokret #MeToo protiv seksualnog nasilja.

“Ronaldo je uvijek tvrdio da je događaj iz 2009. godine bio prirodan odnos,” kazao je njegov odvjetnik Peter S. Christiansen.

Komentiraj članak

Komentari