Odlazi nakon 18 godina

Ronaldo: "Mislim da nisam spreman za oproštaj"

Jedan od najboljih napadača svih vremena, Brazilac Ronaldo, u utorak navečer odigrat će posljednju utakmicu za brazilski nacionalni tim.

U nedjelju je ovaj veliki nogometaš poručio kako zna da će emocije iz njega izvući ono najbolje kad i javno počne prijateljska utakmica Brazila i Rumunjske.

"Toliko sam nervozan da se tresem", kazao je nakon što ga je Brazilska nogometna reprezentacija nagradila za usluge koje je godinama pružao timu. "Već sam uzbuđen."

Dodao je da ne može zamisliti kako će biti kad posljednji put odjene žuti dres s brojem devet.

"Mislim da nisam spreman za oproštaj", izjavio je, prenosi AP. "Puno dugujem brazilskoj reprezentaciji. Od početka mi je otvorila vrata širom svijeta."

Utakmica protiv Rumunjske igra se u okviru priprema Brazila za sljedeći Copa America, tako da će u utorak navečer Ronaldo odigrati samo nekoliko minuta. Očekuje se da na teren uđe u 30. minuti, nakon čega će biti odlikovan na ceremoniji na stadionu Pacaembu na poluvremenu.

"Bilo bi kao iz snova oprostiti se pogotkom", smatra Ronaldo i ne krije da bi volio da za Brazil bude dosuđen penal, kako bi stvari bile lakše za njega. "Već govorim svojim suigračima da utrčavaju u šesnaesterac kad god mogu."

Tridesetčetverogodišnjak se od aktivnog igranja nogometa nakon 18-godišnje karijere oprostio u veljači. Odigrao je 97 utakmica za reprezentaciju i postigao 62 gola. Dva puta je osvojio Svjetsko prvenstvo s Brazilom, 1994. i 2002. godine, a s 15 pogodaka on je najbolji strijelac u povijesti Mundijala. 

Komentiraj članak

Komentari