PREPRODAJA NOVOROĐENČADI

ROĐENA MAJKA PRODALA JU JE KAO BEBU 'Kad sam je pronašla postale smo prijateljice'

Roxan Drimmer Chen je odrastajući u Queensu svoje je roditelje često znala zapitkivati da joj objasne kako to da je rođena u Baltimoreu. Odgovarali bi joj da su se tamo zatekli jer su bili na putovanju, a ona se rodila prije termina. No tu bi njihova priča uvijek stala i mijenjali bi temu. Roxan je mislila da je to zato jer je majka doživjela nekakvu traumu, koje se nije htjela prisjećati. Kada je navršila 15 godina, nakon jedne svađe s majkom, njezin svijet se okrenuo naopačke. Majka joj je priznala da su ju usvojili 1958. godine, piše 100posto.hr.

"Tata je počeo plakati i znala sam da majka govori istinu. Moja cijela prošlost bila je, dakle laž", počela je svoju priču za New York Post, danas 60-godišnja Roxan. Od tog trenutka idućih je 40 godina tragala za razlogom i došla do nevjerojatnog otkrića. Kao novorođenče, postala je dio lanca preprodaje male djece. Prema izvješću iz 1959. u The Postu, taj je organizirani lanac trgovine djecom prodao 100 novorođenčadi. Danas je Roxan turistički vodič i živi u Unionu, nedaleko New Yorka te se želi povezati s vršnjacima koji imaju sličnu sudbinu.

Roditelji, otac Eli i majka Fay, konačno su rekli Roxani da su ih problemi s plodnošću doveli do ideje da usvoje dijete, no agencija za usvajanje u New Yorku ih je odbila.

"Kao razlog su navodili da nisu imali dovoljno visoke prihode, zbog čega se majka počela svađati sa socijalnom radnicom pa je skinuta s popisa zbog svog ponašanja", prisjeća se Roxan. 

Konačno 1958. godine 'prijatelji' su saznali za trudnicu iz Baltimorea koja nije mogla zadržati dijete i htjela je udomiti svoju tek rođenu kćer. 

"Moj otac je rekao da sam, čim su me izveli iz bolnice, prestala plakati", priča Roxan koju su novi roditelji odmah doveli u New York. Kad je navršila 17 godina trebao joj je rodni list za posao pa joj je Fay nevoljko otkrila ime prave majke. Bila je to prostitutka Lillian Buchwald, dok je identitet oca bio je nepoznat.  

Roxan je 1978. pronašla biološku majku. Bila je u kasnim 40-im godinama. Postale su prijateljice, no Lillian nije baš bila spremna pričati o svojoj prošlosti, iako joj je priznala da je bila neko vrijeme u zatvoru. U to vrijeme je radila kao bolničarka i bila u braku. 

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari