Glazba

REPORTAŽA S LOKRUMA: Proveli smo tri dana s grupom Silente, snimali su novi spot! /FOTOGALERIJA/

Dubrovački bend Silente snimio je spot za novu pjesmu „Neobranjivo“.

Spot je snimljen u produkciji filmske udruge Motion uz podršku INE, HTC-a, Otoka Lokruma, Adriatic Luxury Hotels, Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Restorana Kopun, Hoteli Maestral, Butik O, Luka Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Sanitat i Restorana Dubrovnik na Lokrumu.

Portaloko je imao priliku svojim okom vidjeti kako se od početka snimalo i što se sve zbivalo.Do suradnje je došlo jer su producentica Antoneta Alamat Kusijanović i pjevačica Doris Kosović od  malih nogu prijateljice. 

„ Moj prvi susret s Doris bio je u KMD-u na pozornici. Jednom davnom kada smo bile mlade glumice, mislim da je to bilo u prvome razredu osnovne škole. Ovaj put na svu sreću je samo Doris na pozornici, a ja iza kamere „ rekla je Antoneta.

Snimanje je trajalo tri dana i odvijalo se na otoku Lokrumu. Tri dana je poprilično dugo za četiri minute spota nadodala je producentica Barbara Vekarić.  Istaknula je kako su hvatali magic hour-zore i sutone, te su imali i podvodne kadrove, što je rezultiralo jako dugim danom snimanja.Redateljica Antoneta ispričala je zašto je otok Lokrum odabran kao lokacija za snimanje.

"Dinamična i emotivna priča koju smo željeli kreirati bila je savršena za Lokrum. Stijene su uzbudljive, pune adrenalina, maslenik je nježan, nevin i bajkovit, šuma je mračna i mistična, a podmorje  to je bilo valovito i tesko za snimiti", kazala je.

U spotu se pojavljuju novopečeni glumci, a to su djeca. Skupina savršenih sedam glumaca tvorili su Lukša Gavranić, Gracija Filipović, Fran Gavran, Antea Putica, Đivo Damić, Vanesa Vidaković Natrlin i Giada de Rossi.

Redateljica i producentica su bile zadovoljne radom djece i otkrile su nam da su Giada i Gracija odlične plivačice i skakačice,a Lukša, Fran i Đivo su bili zaduženi za zadirkivanje djevojčica, te za dizanje atmosfere za vrijeme pauze.O suradnji s djecom redateljica Antoneta kazala je kako je bilo  nestvarno.

"Nebrojeno sam puta rekla Barbari tijekom snimanja "izabrali smo odlične glumce", njihova predanost, odgovornost i volja je bila nevjerojatna, oni su uz Silente iznjeli ovaj projekt. Sigurna sam da ćemo surađivati ponovno. Osim talenta i povjerenja koja su nam ukazali, odabrana su djeca koja su zaista željela biti dio ovog projekta. Posao glumca kao i redatelja nije niti pretjerano zabavan ni glamurozan, mi smo se budili u 4 sata u jutro da bi snimali svitanje i na Lokrumu bili do navečer da snimimo suton. Cijeli dan po oštrim stijenama i na jakom suncu, ponavljati iste stvari iznova.  Djeca s kojom smo radili bili su spremni to raditi osamnaest sati kao i njihovi fantastični roditelji koji su nam dali puno povjerenje", kazala je redateljica.

Producentica Barbara kazala je kako su djeca srce ovog spota.

"Oni su glumci i plivači, oni su izvor smijeha i veselja na setu, inspiriraju svojom energijom i entuzijazmom."

S njom je suglasna i pjevačica Doris Kosović.

"Pa oni su ključ svega! Sve ovo o čemu pričamo i što se dogodilo je zbog njih. Lovci na čudesa koji su uhvatili jedno čudo i poklonili ga nama. Dok se snimalo sam skicnula malo na materijal i toliko su dobri da sam Antoneti  komentirala da ne znam jesmo li mi opće potrebni"

"Moram priznati, kad sam čuo od Antonete da ćemo snimati djecu da sam pomislio "još nam je samo to falilo", ali na kraju se uspostavilo da su djeca, svi odreda, vrlo talentirani mladi glumci, te da su se kroz cijelo snimanje koje je bilo fizički naporno ponašali vrlo profesionalno, a uz to cijelo vrijeme dobro zabavljali - kazao nam je snimatelj Srđan Kokanov.

Otkrio nam je da je na raspolaganju imao najsuvremeniju profesionalnu filmsku opremu, tj.kameru ARRI ALEXA MINI koja je tek stigla u Hrvatsku te se mogu pohvaliti da su prvi koji su je koristili .

“Za bend  imam samo riječi hvale, došli su na drugi dan snimanja umorni sa koncerta u Istri a odmah su unijeli u ekipu dodatni elan i pozitivu.“Za kostime se pobrinula Suzana Tkalčec. Pjevači su imali svoje crne odjevne kombinacije, dok su se za djecu šivali kostimi. Djevojčice su imale haljine, a dječaci košulje i hlače. Kostimi su izrađeni od viskoznog platna. Kuhali su se u čajevima da se dobije zelena boja .

Za kraj su nam pjevačice grupe Doris Kosović i Lorena Milina otkrile svoje dojmove o sinmanju: 

"Dizanje u sitne sate, skakutanje po oštrim stijenama, vrućine, pjevanje na dvostruko bržem tempu versus prekrasna lokacija, genijalna profesionalna ekipa, super druženje, odličan spot. Tako je prošlo. Definitivno pobjeđuje ova pozitivna strana. Antoneta nas je oduševila energijom, Barbara je uvijek imala sve konce u rukama, ekipa snimatelja i pomagača za šesticu!", komentirala je Lorena.

Doris smatra kako je snimanje prebrzo proteklo.

"Snimalo se tri dana, tri prekrasna dana na Lokrumu. Kad je završilo bila sam malo tužna jer smo se svi taman upoznali, opustili, a već smo se morali oprostiti. Jako sam sretna i zahvalna na novim prijateljima koje sam stekla.Ljetna atmosfera, predivne zore, zalasci sunca, kupanje, trcanje kroz vodnene prskalice, smijeh; to su motivi ovog snimanja.Beskrajna zahvalnost svim ljudima koji su sudjelovali i dali sebe u ovo. Oni znaju koji su!" kazala je Doris.

A što nam dalje grupa Silente priprema.

Lorena: Uvijek ima posla. Svirki nikada dosta. Napravit ćemo samo malu pauzicu da duboko udahnemo i opet u lov na čudesa! Čekaju nas veliki koncerti, pratite na našoj facebook stranici .

Doris: Ljeto je je bilo turbulentno! Ali ja volim turbulencije. Ljeto se bliži kraju pa se tempo sam po sebi usporio. Sada nam slijede koncerti sa Bajagom. Nema stajanja. Ili jesi ili nisi. Daj mi deset dana pauze, nakon pet već  gorim. Nedostaju mi Silentici(djeca)! Jedva čekam zimu da se zavučemo u prostor, koji cemo u međuvremenu nadam se naći i počet raditi nove pjesme.

Mara Bergam

Komentiraj članak

Komentari