POČASNO ZVANJE

Rektor Boras želi Plenkovićevom ocu dati titulu emeritusa

Danas se održava sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu na kojoj će se odlučivati o prijedlogu rektora Borasa da se osnuje povjerenstvo koje bi onda trebalo odlučiti o izboru u počasno zvanje professor emeritus Mariju Plenkoviću, ocu premijera Andreja Plenkovića, javila je srednja.hr.

U obrazloženju prijedloga stoji kako je Plenković obnašao brojne sveučilišne programske, rukovodeće, znanstvene, nastavne i uredničke funkcije na Sveučilištu u Zagrebu, kao i na drugim domaćim i inozemnim sveučilištima.

Mario Plenković je predavao komunikologiju na Fakultetu političkih znanosti te Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osnivač je udruge Hrvatsko komunikološko društvo. Rektor Boras, piše srednja.hr, smatra kako je Plenković dao izniman doprinos u radu brojnih sveučilišnih odbora i povjerenstava te kako je aktivno promicao ugled Sveučilišta u Zagrebu. Umirovljen je 30. rujna 2013.

Godinama živi u Sloveniji gdje i nakon umirovljenja predaje komunikologiju na mariborskom Fakultetu za elektrotehniku, računarstvo i informatiku.

Komentiraj članak

Komentari