PRIVREMENO SUSPENDIRANA

REGIJA U ŠOKU Svi su zgroženi ponašanjem medicinske sestre prema mališanima doma za nezbrinutu djecu (VIDEO)

Jučer je putem društvenih mreža procurio stravičan video iz Centra za zaštitu novorođenčadi, djece i omladine u Beogradu u kojem se jasno vidi kako u sobu s malom djecom ulazi medicinska sestra i drži u jednoj ruci mobitel, dok s drugom potpuno neprikladno drži dijete za jednu ruku i doslovno ga baca u krevetić, piše 100posto.hr

Doslovno bacila dijete

Zatim se na snimci vidi kako mobitelom snima drugo dijete, što je također zabranjeno i nastavlja nešto kopati po mobitelu. Nakon što je ta snimka izazvala šok u toj zemlji ali u cijelom ovom podučju pravobranitelj za djecu pokrenuo je postupak kontrole rada spomenutog Centra te je ravnatelju ustanove dao rok od 15 dana da se izjasni o okolnostima slučaja i da dostavi dokumentaciju.

Po završetku postupka, ombudsman će javnosti objaviti  saznanja o utvrđenim činjenicama i okolnostima u slučaju koji je snažno uznemirio javnost.

Privremeno suspendirana

Ombudsman je još jednom ukazao na obavezu nadležnih i društva da se posvete zaštiti najmlađih i potpunom iskorjenjivanju svih oblika nasilja nad njima, prije svega u ustanovama koje se bave zbrinjavanjem i zaštitom djece. A dok se ne ispita cijeli slučaj medicinska sestra je privremeno suspendirana. 

 

Komentiraj članak

Komentari