DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Recital mladog ruskog pijanista Kutuzova u Dvoru

U sklopu glazbenog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara, mladi ruski pijanist Alexander Kutuzov na glasoviru će izvesti djela skladatelja L. van Beethovena, R. Shumanna, S. Rahmanjinova i P. I. Čajkovskog u četvrtak s početkom u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora

Kutuzov je rođen 1996. godine u ruskom gradu Južno-Sahalinsku. U dobi od šest godina seli u Tver i u tamošnjoj glazbenoj školi počinje stjecati glazbenu naobrazbu. Danas studira na Državnoj glazbenoj akademiji u Moskvi, u klasi profesora Maksima Filipova. Godine 2008.,  kao dvanaestogodišnji učenik, osvaja zlatnu medalju na natjecanju Ruske delfijske igre, 2010. godine Grand Prix na Međunarodnom natjecanju Bluthner te drugu nagradu i EMCY nagradu na međunarodnom natjecanju mladih pijanista Korak prema umijeću u 2011. godini. Iste godine, osvaja Grand Prix na 4. natjecanju mladih glazbenika Nasedkin, a 2012. osvaja još jednom zlatnu medalju na natjecanju Ruske delfijske igre. Svoj izvanredni talent potvrđuje i na Međunarodnom natjecanju mladih pijanista koje se održava u spomen na Vladimira Horowitza, na kojem osvaja zlatnu medalju i nagradu EMCY. Ubrzo nakon toga, u rujnu 2012., osvaja prvu nagradu na 7. međunarodnom natjecanju za mlade glazbenike Čajkovski u Montreuxu u Švicarskoj. 

Program njegova recitala pred festivalskom publikom u atriju Kneževa dvora čine Klavirska sonata br. 21 u C-duru poznatija kao Waldstein sonata Ludwiga von Beethovena, dvadesetstavačni Karneval Roberta Schumanna, Rahmanjinove Varijacije na Chopinovu temu koje se temelje na Chopinovom poznatom Preludiju br. 20 u c-molu te izbor iz Koncertne suite Uspavane ljepotice skladatelja Mikhaila Pletneva prema baletnoj glazbi P.I. Čajkovskoga. 

Ulaznice za koncert su dostupne na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), na Stradunu, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno–informativnom centru u Luži te dva sata prije početka izvedbe na blagajni na ulazu.

K.L.

Komentiraj članak

Komentari