Mljac

RECEPT DANA: Slatki krumpir s umakom od limete

Slatki krumpir ili batat bogat je mineralima i vitaminima, a može se pripremati kao i krumpir - kuhan, pečen ili pržen

Sastojci

3 slatka krumpira, oguliti i svaki narezati uzdužno na 8 kriški
2 žlice biljnog ulja
Morska sol,
svježe mljeveni papar
1/3 šalica majoneze
¼ žličice naribane korice limete
2 žličice iscijeđenog soka limete
Nasjeckani svježi korijander

Priprema

- Pećnicu zagrijte na 230˚C.
- Kriške krumpira posložite na lim za pečenje obložen folijom, pošpricajte uljem te začinite sa soli i paprom. Pecite uz jedno okretanje 25-30 min, dok postanu hrskavi i poprime boju.
- U međuvremenu, pomiješajte majonezu, koricu i sok limete u zdjelici.
- Pečene krumpire začinite s još malo soli, posipajte korijanderom i servirajte uz umak.

Komentiraj članak

Komentari