Ukusno i fino

RECEPT DANA: Sladoled od limuna

Umjesto limuna možete koristiti naranču, limetu, a po ukusu i lavandino ulje ili listiće ružmarina.

Sastojci:
4 jaja
100 g šećera
300 ml slatkog vrhnja
1 dcl limunova soka
naribana korica 1 limuna
1 velika žlica mascarpone sira

Priprema
Jaja (birajte sasvim svježa jer se slastica termički ne obrađuje!) istucite i pjenasto izmiješajte sa šećerom u finu gustu smjesu.
Naribajte koricu neprskanog i netretiranog limuna ili limete.
Limun ili limetu iscijedite. Sok procijedite da u sladoled ne bi upale koštice.
Vrhnje za šlag miksajte sve dok ne dobijete gustu i čvrstu smjesu. Tada pažljivo uz blago miješanje umiješajte u šlag tučena jaja sa šećerom.
Nastavite miješati mikserom te umiješajte žlicu mascarpone sira, iscijeđeni i procijeđeni sok limuna. Nastavite miješati da se sve namirnice prožmu.
Premjestite u posudu za hlađenje ili u manje silikonske kalupe.
Kada se ohladi i stisne, poslužite s malo maslinova ulja.

Recept je preuzet iz kuharice Marine Gaši "Tako me mama učila", u izdanju Večernjeg lista.

Komentiraj članak

Komentari