BRZO, FINO I OSVJEŽAVAJUĆE

RECEPT DANA: Salata od piletine i makarona

Al dente – tjestenina skuhana tako da se osjeti pod zubima, idealan je način da makarone pripremite za salatu. Uz kockice kuhane piletine, šareno povrće i kremasti preljev, ovo će nezahtjevno jelo zasititi i najgladnije!

Sastojci:
- 300 grama kuhane piletine
- 150 grama mrkve
- 150 grama graška
- 150 grama Kukuruza šećerca
- 100 grama gorgonzole
- 150 grama makarona
- 1 žlica Senfa
- 400 ml kiselog vrnja
- malo soli
Priprema:
Kuhanu piletinu narežite na kockice. Mrkvu također naređite na kockice, pa ju zajedno s graškom skuhajte u posoljenoj vodi. Piletini dodajte ocijeđeno i ohlađeno kuhano povrće, ocijeđeni kukuruz, natrganu gorgonzolu te kuhanu i ohlađenu tjesteninu. Senf, vrhnje i malo soli pomiješajte te prelijte preko salate od piletine i makarona.
Posluživanje:
Poslužite kao hladno predjelo.
Savjet:

Piletinu možete kuhati s malo Vegete da bude ukusnija, ili koristiti pečenu bez kožice.

Komentiraj članak

Komentari