SLasno i fino

RECEPT DANA: Rezanci sa špinatom

Recept koji je idealan za nedjeljni ručak.

  • 500g domaćih rezanaca
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 175g dimljene slanine
  • 400g špinata
  • 1 vrhnje za kuhanje (200g)
  • 1 žličica gustina
  • sol
  • muškatni oraščić
  • 150g sira Edame

Priprema:

1. Rezance kuhati u slanoj vodi 8-10 minuta, nakon kuhanja dobro ocijediti.

2. Luk i češnjak sitno nasjeckati te popržiti dok ne postane 'staklast' pa dodati slaninu narezanu na kockice te popržitu ju par minuta.
Dodati pripremljeni špinat(kuhani i nasjeckani ili smrznuti) i 1 dl vode. Kuhati 10ak minuta. Dodati vrhnje za kuhanje, gustin, posoliti, dodati muškatni oraščić i Worchester umak, te kuhati još 7-8 minuta.

3. Pripremljenim umakom preliti rezance,sve dobro izmješati, na vrh poslagati tanko narezan sir Edamer i peći 25-30 minuta na 200 stupnjeva.



Komentiraj članak

Komentari