RECEPT DANA: Ražnjići od piletine

Piletina, kao i meso ostalih peradi, se brzo i lako priprema, servira i ima poželjna organoleptička svojstva. Vlakna su nježna i lagana za probavu.

Potrebno
  • 1/2 KG BIJELOG MESA (PILETINA)
  • 1 ZELENA PAPRIKA
  • 1 CRVENA PAPRIKA
  • 1 TIKVICA
  • 25 DKG ŠAMPINJONA (MANJIH KLOBUKA)
  • 3 ŽLICE ULJA (BOLJE JE KORISTITI MASLINOVO ULJE)
  • 1 ŽLICA ESTRAGON SENFA
  • SOLI PO UKUSU 
Priprema:



Read more: http://www.recepti.hr/node/14919#ixzz2VpcjJwh9
Pileće bijelo meso bez kosti i kože narezati na trake debljine otprilike 1,5 do 2 centimetra, pa trake narezati na pravilne kockice. Pomiješati ulje, senf i sol (omjeri su okvirni, prema ukusu može dodati i više senfa), pa namazati meso ovom smjesom, omotati plastičnom folijom (ili staviti u vrećicu za smrzavanja) i ostaviti preko noći u hladnjaku.

Očistiti šampinjone, tikvicu oprati i narezati na kolutiće, papriku očistiti od koštica i narezati na kockice slične veličine kao i meso. Na drveni ili metalni ražnjić nabadati naizmjence jedan komad mesa pa jedan komad povrća tako da bude šareno. Mogu se između dva komada mesa stavljati i dva komadića paprike (jer je paprika tanka i pečenjem će se još stanjiti).

Ražnjiće peći na srednjoj vatri (ne smije biti prejaka jer će meso izgoriti, ali niti preslaba, jer bi piletina mogla biti presuha) otprilike 7-8 minuta sa svake strane, nekoliko puta okrećući meso.


Komentiraj članak

Komentari