MLJAC

RECEPT DANA: Pita sa šunkom i kestenom

Probajte nešto novo...

Sastojci:
Za tijesto:
1dl hladne vode
250g brašna
Prstohvat soli
170g maslaca

Za nadjev:
2 zrele kruške
Kuhana šunka
100 g kuhanog kestena (cijelog)
1 dl mlijeka
1 jaje
2dl kiselog vrhnja

Priprema:
1. Pomješajte brašno sa soli, vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotajte ju u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 min u hladnjaku.
2. Na papiru za pečenje razvaljajte tijesto,premjestite ga na lim za pečenje. Dno na par mjesta izbockajte vilicom, pa na njega posložite kriške šunke, kruške i kestenje. Rubove tijesta preklopite prema unutrašnjosti.
3. Nadjev zalijte smjesom od mlijeka vrhnja i jajeta pa pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 40 min.

Komentiraj članak

Komentari