GASTRONOMIJA

RECEPT DANA: Piletina s patlidžanom

Pri kupnji patlidžana obratite na njegovu sjajnu i čvrstu koru bez oštećenja

1 i 1/2 žlice maslinova ulja
6 kom pilećih prsa
luk
2 češnja češnjaka
340 g pečene paprike
230 g pečenog patlidžana
1 I 1/2 šalica umaka od rajčice
1/3 šalice krušnih mrvica
bosiljak
Priprema:
  1.  Pećnicu zagrijte na 220 °C. Ugrijte žlicu ulja u velikoj tavi i popržite piletinu sa svake strane. Prebacite na tanjur.
  2. Na preostalo ulje na tavi dodajte nasjeckani luk i češnjak te povremeno miješajte dok luk ne omekša.
  3. Dodajte narezanu papriku i patlidžan te miješajte na vatri još minutu, zatim dodajte umak za tjesteninu i ljuti umak, umiješajte bosiljak i začinite solju i paprom.
  4. Pola piletine stavite u vatrostalnu posudu koju ste premazali s malo ulja te prelijte polovicom umaka. Na vrh stavite piletinu, rasporedite sir i pospite mrvicama.
  5. Pecite 10-15 minuta ili dok ne porumeni na vrhu. Poslužite ukrašeno listićima bosiljka.



Komentiraj članak

Komentari