Dobro i zdravo

RECEPT DANA: Pileći svitci s blitvom i pršutom

Zdravo i fino jesensko jelo...

  1. 1

    Meso operite i narežite na 8 djelova. Posolite i popaprite pa ih prepržite naglo na 2 žlice vrućeg ulja.

    Blitvu očistite od zadebljalih krajeva pa ih blanširajte u vreloj posoljenoj vodi, list po list. Svaki list nakon blanširanja potopite u hladnu vodi i na kraju ocijedite.

    Listove za lazanje (po 4 najbolje) kuhajte u posoljenoj vreloj vodi u koju ste dodali malo ulja nekoliko minuta (5-6) da omekšaju. Kad su kuhane nemojte ih isprati vodom nego ih poslažite po čistoj krpi.

  2. 2 Priprema svitaka /slika/941175/

    Slažite savitke: na lazanju stavite list blitve, preko nje fetu pršuta i na posljetku komad mesa. Sve zarolajte.

  3. 3 Priprema svitaka /slika/941177/

    Kalup za pečenje premažite maslacem u njega slažite savitke. Prelijte ih umakom i pecite u pećnici oko 30 minuta na 180°C .

  4. 4

    Za umak: Jako sitno nasjeckajte luk pa ga staklasto prepržite na otopljenom maslacu. Dodajte brašno neka se malo zažuti. Dolijte juhu i zakuhajte. Tijekom kuhanja umak stalno miješajte. Glatkoj smjesi (ako vam se čini da se previše vidi luk možete smjesu proći sa štapnim mikserom da se sve ujednači) dodajte vrhnje i ponovno zakuhajte. Na kraju umiješajte senf, zasolite i popaprite.

Meso operite i narežite na 8 djelova. Posolite i popaprite pa ih prepržite naglo na 2 žlice vrućeg ulja.

Blitvu očistite od zadebljalih krajeva pa ih blanširajte u vreloj posoljenoj vodi, list po list. Svaki list nakon blanširanja potopite u hladnu vodi i na kraju ocijedite.

Listove za lazanje (po 4 najbolje) kuhajte u posoljenoj vreloj vodi u koju ste dodali malo ulja nekoliko minuta (5-6) da omekšaju. Kad su kuhane nemojte ih isprati vodom nego ih poslažite po čistoj krpi.

Slažite savitke: na lazanju stavite list blitve, preko nje fetu pršuta i na posljetku komad mesa. Sve zarolajte. 
Kalup za pečenje premažite maslacem u njega slažite savitke. Prelijte ih umakom i pecite u pećnici oko 30 minuta na 180°C .
Za umak: Jako sitno nasjeckajte luk pa ga staklasto prepržite na otopljenom maslacu. Dodajte brašno neka se malo zažuti. Dolijte juhu i zakuhajte. Tijekom kuhanja umak stalno miješajte. Glatkoj smjesi (ako vam se čini da se previše vidi luk možete smjesu proći sa štapnim mikserom da se sve ujednači) dodajte vrhnje i ponovno zakuhajte. Na kraju umiješajte senf, zasolite i popaprite.
Sastojci:
Za umak:
 30 g maslaca
 1 luk
 1 žlica brašna
 250 ml kokošje juhe (ili od kocke)
 250 ml vrhnja za kuhanje
 1 žlica senfa
  sol, papar
  peršin za posipavanje

  400 g pilećih prsa (može i pureća)
 2 žlice ulja
 8 feta pršuta
 8 velikih listova blitve
 8 listova lazanja 


Komentiraj članak

Komentari