MLJAC

RECEPT DANA: Pečena piletina s bundevom

Hrskava korica piletine i pečena bundeva odlično će pasati u jesenskom ručku.

Sastojci: 4 pileća bataka, 1 veća tikvica, 300 g bundeve, 1 manja paprika, 3 režnja češnjaka u ljusci, ružmarin, sol, papar i maslinovo ulje. Priprema:  Piletinu marinirajte u soli, papru i maslinovom ulju. Tikvicu, bundevu i papriku narežite na veće komade, začinite sa soli, paprom i listićima ružmarina, dodajte češnjak u ljusci. Ostavite da se marinira pola sata. Piletinu popržite na tavi s obje strane. U posudu za pečenje stavite povrće, na njega posložite piletinu, posudu prekrijte folijom i pecite 40 min na 200°C. Nakon 40 minuta uklonite foliju, uključite samo gornje grijače na pećnici i zapecite 5 min da bataci dobiju hrskavu, zlatnu koricu.

Komentiraj članak

Komentari