TALIJANSKI SPECIJALITET

RECEPT DANA: Panirana piletina s parmezanom

'Pollo ala Parmigiana' jednostavno je i vrlo ukusno jelo te jedno od najpoznatijih jela talijanske kuhinje

Sastojci: ¾ šalice brašna, 2 jaja ,1 ½ šalica krušnih mrvica , ¼ šalice naribanog parmezana, 1 žlica gorušice u prahu, morska sol, svježe mljeveni papar, 650 g pilećih filea, istući na debljinu oko 6 mm, 8 žlica maslinovog ulja i 1 limun.
Priprema: Pripremite brašno u plitkoj posudi ili tanjuru. Jaja razmutite u drugom tanjuru. U trećem tanjuru pomiješajte krušne mrvice, parmezan i gorušicu, malo soli i papra.
Piletinu začinite sa soli i paprom. Jedan po jedan pileći odrezak uvaljajte u brašno, otresajući višak. Zatim u razmućena jaja sa obje strane, također pustiti višak da se ocijedi. Na kraju uvaljajte u smjesu krušnih mrvica i parmezana.
Zagrijajte 6 žlica ulja na umjerenoj vatri u većoj tavi i ispecite jedan dio odrezaka, a zatim dodajte još 2 žlice ulja i ispecite ostatak do zlatno smeđe boje, otprilike 4 min sa svake strane.
Gotove odreske odložite na tanjur obložen papirnatim ručnikom i servirajte uz kriške limuna.

Dobar tek!

Komentiraj članak

Komentari