GASTRONOMIJA

RECEPT DANA: Losos s brokulom

Salata od borkule, cvjetače i kus-kusa bit će odličan prilog lososu pečenom na grill tavi

  • 4 fileta lososa
  • 200 g cvjetače
  • 200 g brokule
  • 100 g plosnatih zelenih mahuna
  • 1 chilli papričica (po ukusu)
  • 2 sušene rajčice iz ulja
  • Pola šalice kus-kusa
  • Sol, papar, rižin ocat

Priprema:

  1. Kus-kus stavite u zdjelu i prelijte sa kipućom vodom, lagano posolite i ostavite sa strane da nabubri.
  2. Cvjetaču i brokulu operite, nakidajte na manje cvjetove, mahune narežite na manje komade i povrće skuhajte na pari.
  3. Chilli papričici odstranite sjemenke i žilice pa narežite na sitno, rajčice narežite na sitne kockice. U zdjeli pomiješajte chilli papričicu, sušene rajčice, žličicu rižinog octa, maslinovo ulje, sol i papar.
  4. Kus-kus procijedite ako je potrebno i dodajte u zdjelu sa začinima, dobro promiješajte pa dodajte kuhano povrće, lagano promiješajte i ostavite sa strane, po potrebi dodatno začinite. 
  5. Filete lososa prepržite na grill tavi i servirajte uz salatu od brokule i cvjetače.

Komentiraj članak

Komentari