GASTRONOMIJA

RECEPT DANA: Kus kus salata s tikvicama

Lagana i niskokalorična salata koja štedi vrijeme i puni tijelo gorivom...

1. KUS-KUS SALATA
Sastojci:
-
2 šalice kus-kusa
- 2 šalice vode
- 2 manje tikvice
- 1 šalica kuhanog bijelog ili crvenog graha
- 2 manja krastavca
- 4 listića svježeg bosiljka

Umak

2 žlice limunovog soka, 2 žličice senfa, 1 mali režanj češnjaka,1 žlica maslinovog ulja, 3 žlice prženih sjemenki suncokreta i 8 žlica vode

"Prehrana tijekom ljeta trebala bi se bazirati na laganijoj hrani s naglaskom na svježem"

Postupak:
Zagrijte vodu s prstohvatom soli. Tikvice operite i prerežite po pola pa narežite na polumjesece. Prokuhajte ih u vodi 3 do 4 minute i ostavite da se hlade.Vodu u kojoj su se kuhale tikvice prelijte preko kus-kusa, promiješajte i poklopite te
ostavite da odstoji samo pet minuta.
Krastavce ogulite i prepolovite po dužini. Žlicom očistite od sjemenki pa krastavce narežite na tanke ploškice.

Pomiješajte kus-kus, tikvice, grah i krastavce pa umiješajte sitno sjeckani bosiljak. Izmiksajte sve sastojke za preljev i dobro promiješajte sa salatom.



Komentiraj članak

Komentari