Čari jeseni

RECEPT DANA: Kruh s bundevom

Iskoristite darove jeseni i pripremite ukusni i zdravi bundevin kruh...

Sastojci: 120 g glatkog brašna, 90 g polubijelog brašna, 120 g smeđeg šećera, 1 prašak za pecivo, pola žličice soli, pola žličice muškatnog oraščića, pola žličice cimeta, ¼ žličice mljevenih klinčića, 250 g pirea od bundeve, 50 ml maslinovog ulja, žlica meda, 2 žlice vode, bučine sjemenke.
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180°C. Posudu u kojoj ćete peći kruh premažite maslacem i posipajte brašnom.
U većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke (brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i začine), a u manjoj pomiješajte pire od bundeve, ulje, med i vodu. Suhim sastojcima dodajte pomiješane vlažne sastojke i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prebacite ju u posudu za pečenje, posipajte bučinim sjemenkama i pecite 45-50 min. Kada je kruh gotov izvadite ga iz posude i ostavite da se ohladi 10-15 min prije posluživanja.

Komentiraj članak

Komentari