GASTRONOMIJA

RECEPT DANA: Krostata od breskvi

Hrskavo-voćna kombinacija s breskvom i slatkim vrhnjem čini savršen ljetni desert

Za tijesto:
1dl hladne vode
250g brašna
Prstohvat soli
170g maslaca

Za nadjev:
3-4 breskve
2 žlice smeđeg šećera
Tučeno slatko vrhnje
Priprema:
Pomiješajte brašno sa soli, vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotajte ju u prozirnu foliju u obluku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 min u hladnjaku.
  1. U zdjeli pomješajte breskve narezane na ploške sa šećerom.
  2. Tijesto razvaljajte na veličinu lima u kojem ćete peći krostatu, dno na par mjesta izbockajte vilicom pa na tijesto posložite breskve. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.
  3. Krostatu ukrasite sa tučenim slatkim vrhnjem



Komentiraj članak

Komentari