Fino!

RECEPT DANA: Juha s kiselim kupusom

Hranjiva i ljekovita svojstva kiseli kupus čine neizostavnom zimskom namirnicom.

Sastojci: 3 krumpira, 3 mrkve, 3 kobasice lagano dimljene, 1 žlica brašna, 1/2 žličice crvene mljevene paprike, 500 g kiselog kupusa, sol, papar, maslinovo ulje.

Priprema: Krumpir i mrkvu ogulite i narežite na kocke. Kobasicu prepolovite i narežite na polumjesece. U loncu popržite kobasicu, dodajte joj krumpir, mrkvu i kiseli kupus narezan na trakice, dobro promiješajte i pirjajte 5 min. Dodajte vodu da prekrije sastojke i pustite da se kuha na laganoj vatri oko 30 min. Po potrebi dodajte vodu. U tavi na žlici maslinova ulja popržite brašno i papriku, lagano posolite i popaprite. Dodajte zapršku u juhu, pustite da još jednom prokuha i poslužite toplo.

Komentiraj članak

Komentari