FINO

RECEPT DANA: Gamberi s rižom

Gambere s mješavinom basmati i divlje riže možete servirati kao predjelo, ali i kao pravi ručak.

Sastojci: 250 g gambera, 150 g brokule, 200 g zelenih plosnatih mahuna, 100 g shiitake gljiva, 1,5 šalica mješavine basmati riže i divlje riže, bijeli soja sos, sezamovo ulje, đumbir u prahu, chili papričica (po želji).
Priprema: Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju. Mahune i brokulu skuhajte na pari da budu al dente, dobro ocijedite.
U woku na sezamovom ulju prepržite gambere i shiitake gljive, dodajte mahune i brokulu. Začinite sa soja sosom, đumbirom u prahu i chili papričicom (po želji). Dodajte kuhanu rižu, dobro promiješajte i pirjajte 5 minuta. Poslužite toplo.

Komentiraj članak

Komentari