Slasni kolačići

RECEPT DANA: Čokoladni cupcake

Vjerovali ili ne za napraviti najfiniji čokoladni kolač vam treba samo 60 sekundi. Ukusni, topli i sočni cupcake idealna je slastica za početnike, ljenčine i one koji se ne žele služiti pećnicom. Donosimo vam jednostavan i brzinski recept.

Sastojci za cupcake:
1/4 šalice brašna (velika šalica od 2 dl)
1/4 šalice smeđeg šećera (velika šalica od 2 dl)
2 žlice kakaa u prahu (gorkog)
1 prstohvat soli
2 žlice biljnog ulja
2 žlice mlijeka, kave ili vode
2 žlice nasjeckane tamne čokolade, lješnjaka ili badema

Priprema za cupcake:
1. U posudi pomiješajte sve suhe sastojke (brašno, šećer, kakao, sol) tako da razbijete sve grudice.

2. U drugoj posudici pomiješajte mlijeko i ulje te ga počnite lagano dodavati u suhe sastojke miješajući s kuhačom ili žlicom.

3. Kada se sve pretvori u gustu, kremastu smjesu ubacite nasjeckanu čokoladu ili koštunjičavo voće, sve dobro izmiješajte i prelijte u posudice za pečenje ili šalice za kavu.

4. Šalice stavite u mikrovalnu pećnicu i pecite na najjačoj temperaturi 60 sekundi.

5. Nakon 30 sekundi pečenja provjerite kakvo je stanje jer mikrovalne pećnice se razlikuju. Kolač je gotov kada je na dodir elastičan poput gume i ljepljiv.

Savjet:
- kolač mora ostati mekan i sočan
- nemojte čekati da se u kolač potpunosti stvrdne jer će biti suh
- Ako je nakon 60 sekundi još uvijek premekan namjestite mikrovalnu na još 30 sekundi.
- poslužite ga toplog s kuglicom sladoleda, šlagom ili ga prelijte otopljenom čokoladom.

Komentiraj članak

Komentari