GASTRONOMIJA

RECEPT DANA: Cheesecake s kavom

Iznenađenje u laganom i nježnom cheesecakeu svakako je aroma kave

Sastojci:
maslac
za premazivanje
žlica instant-kave
žlica vruće vode
200 g keksa
125 g maslaca
200 g mliječne čokolade
500 g krem sira
400 g kondenziranog (gustog) mlijeka
250 + 600 ml vrhnja
mrvice čokolade
Priprema:
  1. Namažite kalup maslacem. Pomiješajte kavu i vodu, smrvite kekse te dodajte maslac i pomiješajte. Ulijte smjesu u kalup i stavite u hladnjak na pola sata.
  2. Otopite čokoladu i pustite sa strane pet minuta. Pomiješajte krem-sir, kondenzirano mlijeko i vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte čokoladu i kavu te sve dobro pomiješajte.
  3. Kad izvadite, pustite da se opusti 20 minuta. Dodatno vrhnje istucite, njime premažite tortu i pospite mrvicama čokolade.

Recept je preuzet iz magazina za uživanje u hrani Skuhatćute koji svake subote možete kupiti na kioscima kao dodatak dnevnim novinama 24sata.


Komentiraj članak

Komentari