Zdravo i fino

RECEPT DANA: Povrtna pizza

Sočna i zdrava pizza uz ogromnu količinu povrća koje birate prema vlastitom ukusu

Priprema

  1. Kvasac izlomite na komadiće, dodajte mu šećer i 0,5 dcl tople vode i ostavite na toplom 5 minuta.
  2. Pomiješajte suhe sastojke, dodajte im kvasac, maslinovo ulje i vodu, umijesite glatko tijesto i ostavite da se diže 30 minuta.
  3. Na žličici maslinova ulja popržite češnjak pola minute, dodajte mu pelate narezane na kockice zajedno sa sokom, začinite sa soli, paprom, origanom i bosiljkom te dodajte lovorov list i kuhajte 15 minuta na laganoj vatri.
  4. Lim za pečenje premažite maslinovim uljem, tijesto podjelite na dva dijela (za dvije pizze), razvucite ga po limu, tijesto premažite umakom i raspodijelite povrće i mozzarellu. Pospite s par kapi maslinova ulja i prstohvatom sušenog origana.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C 15 minuta. Kod posluživanja dodajte cherry rajčice i potočarku.


Osnovni podaci

Broj porcija:
4-6
 
Trajanje pripreme:
do 70 min
 
Vrsta jela:
pizza
 
Glavni sastojak:
tijesto, povrće
 
Način pripreme:
u pećnici
 
Slijed:
glavno jelo
 

Sastojci

Za tijesto:
220 g kukuruznog brašna
440 g polubjelog (T-850) brašna
40 g svježeg kvasca
1 žličica šećera
6 žlica maslinova ulja
1,5 žličica soli
oko 4 dcl mlake vode

Za umak:
400 g pelata
suhi origano
bosiljak
lovor
sol
papar

2 režnja češnjaka

Za nadjev:
povrće po želji (gljive, kukuruz, cherry rajčice, potočarka)
300 g mozzarelle


Komentiraj članak

Komentari