LJETNA POSLASTICA

RECEPT DANA: Ljetni voćni biskvit

Evo recepta za pravu ljetnu poslasticu...

Sastojci: 3 žlice neslanog maslaca, 3 žlice maslinovog ulja, šalica cjelovitog brašna, 1,5 žličica praška za pecivo, ½ žličice soli, šalica obranog mlijeka, ½ šalice smeđeg šećera, žličica ekstrakta vanilije, 3 zrele breskve i 2 šalice borovnica.

Priprema: Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. Breskve očistiti, oguliti i narezati na osmine. Maslac i ulje staviti u kalup za pečenje ili vatrostalnu tavu promjera 12 cm i zagrijati u pećnici 5-7 minuta dok se ne otopi. U međuvremenu, pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol u većoj zdjeli. Dodati mlijeko, šećer i vaniliju. Sve promiješati u jednoličnu smjesu. Dodati otopljeni maslac u smjesu i još jednom zamiješati. Dobiveno tijesto izliti u vruć kalup za pečenje. U tijesto ravnomjerno utisnuti bresve i borovnice. Peći u zagrijanoj pećnici dok biskvit posmeđi, otprilike 50 do 60 min. Kada je pečen izvaditi biskvit iz pećnice i pustiti da se ohladi bar 15 minuta.

Komentiraj članak

Komentari