RAZORAN POTRES U ZAGREBU Stravični prizori s ulica, stradalo 15-godišnje dijete (FOTO/VIDEO)

Jutros u 6:25 sati Zagrepčane je probudio snažan potres.

Tlo stalno podrhtava. Nakon prvog i najjačeg udara za kojeg nacionalni mediji javljaju da je bio jačine 5,3 stupnja po Richteru, slijedila su još dva jača udara odmah iza 7 sati.

Nacionalni mediji javljaju kako je uslijed potresa stradalo 15-godišnje dijete. Prvotno je kružila netočna informacija kako dijete nije preživjelo, no kako doznajemo, u Klaićevoj bolnici djetetu se bore za život.

Ljudi su izašli na ulice odmah nakon prvog udara. Mnogi se nisu držali propisane distance od jednog metra s obzirom na koronavirus. Građani Zagreba su u šoku. I stariji stanovnici tvrde da ne pamte ovakav potres. Došao je u vrlo nezgodnom trenutku, upravo sada kada treba biti na oprezu zbog širenja epidemija. Naravno, svi su gledali da pobjegnu iz svojih kuća i stanova čim prije bez obzira znači li to biti u kontaktu s drugima ili ne. Stručnjaci upozoravaju da su mogući još veći potresi u Zagrebu u skoroj budućnost, ipak ističu da je vrlo vjerojatno kako je prvi udar koji se dogodio jutros u 6:25 bio onaj najjači.

Ulice u Zagrebu izgledaju sablasno. Mnogi automobili su uništeni, sve je puno cigli, prašine, kamenja i stakla. Mnoge kuće su se urušile. Sreća u nesreći je da je od sinoć obustavljen javni gradski prijevoz, stoga tramvaji i autobusi zajedno sa svojim putnicima se nisu našli usred padanja kamenja, cigli, stupova, fasada i svega ostalog što se rušilo.

Doznajemo da je u nekim zagrebačkim kvartovima došlo do prekida opskrbom električnom energijom kao i vodom. Građanima se savjetuje da izgase plin zbog mogućih oštećenja prilikom potencijalnih idućih potresa kao i oštećenja koja su se  možda već dogodila.

EL


Komentiraj članak

Komentari