'NK RAVNA ZEMLJA'

Ravnozemljaši dobili vlastiti nogometni klub: 'Želimo ujediniti milijune sljedbenika ove ideje i one koji su u potrazi za odgovorima'

Sve je više onih koji vjeruju kako je Zemlja zapravo ravna ploča, a da je za to što mi ostali mislimo da je okrugla kriva NASA koja je sve falsificirala u namjeri da obmane cijeli svijet. Glavni cilj im je čuvanje arktičkog ledenog zida daleko od očiju javnosti, piše 100posto.hr

Iako su da je Zemlja okrugla shvatili još u antičkoj Grčkoj, doba društvenih mreža populariziralo je teoriju da je zapravo ravna i da stotinama godina vjerujemo u krivu informaciju. Naravno, teorija Zemlje kao ravne ploče nema nikakvih uporišta u znanosti, ali vjerojatno je i za to kriva NASA.

Ravnozemljaši pokušavaju na svim frontama uvjeriti ljude kako su do sad bili u zabludi i kako je Zemlja stvarno ravna, a bilo je samo pitanje vremena kada će se tako nešto preliti i na nogomet kao najpopularniji sport na svijetu.

Nismo morali dugo čekati i dobili smo prvi nogometni klub koji promovira ovu teoriju. Španjolski petoligaš izborio je nastup u četvrtom rangu tamošnjeg nogometa i u čast tog uspjeha promijenio ime iz Móstoles Balompié u 'Flat Earth FC' ili NK Ravna Zemlja. Odluku je za Marcu objasnio predsjednik kluba Javi Poves.

"Mi smo profesionalni nogometni klub u četvrtoj španjolskoj ligi i nastali smo kako bismo ujedinili glasove milijuna sljedbenika teorije ravne Zemlje i sve one ljude koji su u potrazi za odgovorima", rekao je Poves pa nastavio:

"Nogomet je najpopularniji sport i ima najveći utjecaj na ljude pa smo odlučili da je posvećivanje kluba pokretu ravne zemlje najbolji način da stalno budemo u medijima. Bit će to i prvi klub posvećen našem cilju bez obzira na lokaciju. Profesionalni klubovi su uglavnom vezani za naciju i grad, a Flat Earth FC ujedinjuje ljude na temelju najvažnije stvari, a to je ideja", zaključio je Poves.

Komentiraj članak

Komentari