Rajko Dujmić je bolestan i zatvoren, a supruzi Snježani ne smije prići

Skladatelja Rajka Dujmića policija sumnjiči za kazneno djelo na štetu supruge, ali nije riječ o nasilju u obitelji. Dujmić je zbog obiteljskog nasilja 2015. već bio u zatvoru, piše 24sata.hr

Gospodin Rajko Dujmić (64) trenutačno se nalazi u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj. Nisam iskreno ni sigurna zašto je tamo, očito se ne osjeća dobro. Njegovo zdravstveno stanje je njegova privatna stvar, priča nam odvjetnica Sandra Hančić iz odvjetničkog društva Grubeša i partneri koja na sudu brani skladatelja Rajka Dujmića.

Naime, Rajka, kako nam je rekla, policija sumnjiči za kazneno djelo na štetu svoje supruge Snježane.

- Ne radi se o obiteljskom nasilju - naglasila je Hančić. Objasnila je da je skladatelju Novih fosila 1. srpnja određen istražni zatvor u trajanju mjesec dana. U ovoj fazi istrage, po tom prvom rješenju, naglasila je, istražni zatvor može trajati maksimalno mjesec dana, što znači da će Rajko na slobodu izaći 1. kolovoza. U srijedu je Dujmićeva supruga Snježana dala iskaz na Županijskom sudu u Zagrebu. Na sudu je bio i Rajko, a kako nam je rekla Hančić, supružnici se nisu pozdravili ni zagrlili. Uopće nisu komunicirali.

- Rajko je u istražnom zatvoru, među ostalim i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke tijekom trajanja sudskog postupka. Zbog toga ne smije ni komunicirati sa suprugom - rekla je Hančić.

Detalje Snježaninog iskaza nismo uspjeli saznati zbog, kako nam je rekla odvjetnica, tajnosti postupka. Sada postupak ide dalje.

- Vidjet ćemo što će državni odvjetnik odlučiti. Obrana će predlagati neke nove dokaze. Hoće li ih državni odvjetnik prihvatiti, to ćemo vidjeti u vremenu koje slijedi - zaključila je Hančić.

Neslužbeno doznajemo da je Dujmićevo zdravstveno stanje sve lošije i lošije. Navodno jako teško diše i jedva hoda.

Podsjetimo, prije tjedan dana čitatelji 24sata snimili su Rajka Dujmića ispred zagrebačke bolnice ‘Dr. Fran Mihaljević’ u pratnji dva pravosudna policajca koji su ga tamo doveli iz zagrebačkog zatvora Remetinec. U Remetincu je boravio zbog prijave za prijetnje.

- Bili smo zajedno u stanu. Cijeli dan je pio i puštao si dvije omiljene pjesme dive Whitney Houston koju obožava. Skupile su mu se emocije, počeo je plakati i odjednom je bez razloga postao agresivan. Zgrabio me za vrat i pokušao silom izbaciti iz stana. Susjedi su čuli buku, uplašili se i zvali policiju - rekla nam je tad Snježana Dujmić. Rajko je tada bio optužen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda svojoj supruzi. Prijetile su mu čak tri godine zatvora. Ipak, zbog tog slučaja Dujmiću je izdan i kazneni nalog kojim ga se kaznilo sa šest mjeseci uvjetnog zatvora i rokom kušnje dvije godine.

Deset godina prije toga, 2005., policija je Dujmića uhitila zbog posjedovanja kokaina. Kaznili su ga novčano i morao je platiti 3.000 kuna kazne. Boravak u zatvoru 2015. Rajku je iznimno teško pao. Navodno je neprestano bio pod utjecajem lijekova, a veselio se samo posjetima svoje supruge koja mu je dolazila svaki dan. Svojim je zatvorskim cimerima često pričao o popularnim Novim fosilima. Razlaz od benda s kojim je doslovno disao i živio godinama, Dujmića je jako pogodio. Članovi benda kasnije su ispričali kako su Rajka 2014. izbacili iz Novih fosila jer nije bio u stanju odraditi tri sata na sceni. Dujmić je potom tužio ostale članove benda zato što su kasnije htjeli nastupati pod imenom ‘Novi fosili’, što im je on zabranio.

- Nažalost, još smo uvijek na sudu jer nas je Rajko Dujmić tužio zbog imena Novi fosili. Zabranio nam je upotrebu tog imena - iskreno je u siječnju rekla pjevačica i voditeljica Sanja Doležal (55).

Slučaj još nije zaključen, a ostatak Novih fosila - Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago - još nastupaju, ali ne pod originalnim imenom.

- Žao mi je da se ovo dogodilo jer mislim da takav bend kao što su Novi fosili, koji ove godine slave 50 godina postojanja, nije zaslužio jednu ovakvu mrlju u svojem postojanju - rekla je tada Doležal i dodala da je Dujmić genijalac i najbolji stvaratelj glazbe na našim prostorima.

 

 

 

Komentiraj članak

Komentari