Dan nakon izbora

RAGUŽ O VIJEĆU: Prvo će HDZ malo poslušati Zagreb pa ćemo vidjeti kakvi će dogovori biti!

- Ovo je bila i moja osobna pobjeda zbog niza događaja koji su prethodili. Bili smo dosljedni, nismo htjeli trgovati i svima smo pokazali kako se Dubrovnik ne smije i ne može voditi iz niti jednog drugog grada u Hrvatskoj, već samo iz Dubrovnika. Dubrovčani su to honorirali i dali nam povjerenje i u sljedećem razdoblju - komentirao je za naš portal novi stari zamjenik gradonačelnika Dubrovnika, Željko Raguž.

Raguž je s HSS-om završio, a sa svojim istomišljenicima iz HSS-a najavio je osnivanje nove Dubrovačke stranke.

- Jednoglasno smo odlučili kako u budućnosti nećemo ulaziti niti u jednu nacionalnu stranku kako ne bi ovisili ni o kakvom Jambu i Hrgu. Odlučivat ćemo  sami o svojoj sudbini upravo onako kako su jučer Dubrovčani sami odlučili o sudbini Grada Dubrovnika. Već na kotarskim izborima želimo predstaviti našu stranku - najavio je Raguž.

Ni glasa od Hrga i Jamba

Na pitanje jesu li mu na pobjedi čestitali iz bivše stranke Raguž priznaje kako mu se javio velik broj ljudi.

- Potpredsjednik stranke gospodin Krešo Beljak mi je čestitao. Nisu mi se javili niti Hrg, niti Jambo, ali to nisam ni očekivao od njih niti bi im se javio - jasan je Raguž.

Franković se ne može ograđivati od nekih članova svoje stranke

Na Frankovićeve komentare kako HDZ nije vodio prljavu kampanju za razliku od HNS-ovog stožera, Raguž je kazao kako se Franković ne može ograđivati od nekih HDZ-ovih članova koji su je vodili.

- Pritom mislim na one koji kupuju glasove, koji na razne načine preko biračkih mjesta pokušavaju doći do glasa viška. To su ljudi koji rade s njim i ne može se od njih ograđivati. Vidjeli smo i sami snagu HDZ-a u prvom krugu, a u drugom krugu ostale stranke su se većinom priklonile njihovoj strani pa je samim tim rezultat za Frankovića bio nepovoljniji. U ovom trenutku se pokazala naša snaga, zato što su ovaj put svi bili protiv nas, a mi smo ipak pobijedili. Vidjet ćemo što će donijeti budućnost, sljedeće dvije godine radit ćemo kako smo radili i do sada. Imamo tri glavna projekta - pročistač, Dom umirovljenika Gruž i trgovački centar Mokošica uz sve ove manje poslove i komunalne probleme koje smo obećali ljudima i koje ćemo ispuniti - kazao je Raguž.

O sastavljanju Gradskog vijeća

Mato Franković je sinoć u obraćanju medijima jasno istaknuo kako koalicija s Androm Vlahušićem ne dolazi u obzir te da će HDZ biti korektiv u Gradskom vijeću. Raguž baš i ne misli tako.

- Vidjet ćemo s kim će ići koalicija. I prije zadnjeg Dubrovačkog dogovora su isto izjavljivali pa znate što je bilo. Nisu oni htjeli  ni da im Ivo Šimunović, Ivo Gjaja i Mira Buconić budu na listama pa su se opet na kraju našli. Prvo će oni poslušati malo Zagreb pa ćemo onda vidjeti kakvi će ovamo dogovori biti - kazao je Raguž.

I u teškim trenucima s Vlahušićem

Istaknuo je kako je Andro Vlahušić upoznat s njegovim osnivanjem Dubrovačke stranke.

- Bili smo zajedno u teškim trenucima, što u njegovim, što u mojim. Imamo njegovu potporu i tu neće biti nikakvih problema. Dapače.

Komentari

Komentiraj članak

Komentari