Prvi elektronički uređaj koji je igrao značajnu ulogu u ljudskim životima

RADIO JE IKONA 20. STOLJEĆA Evo zašto je ovo jedan od najvažnijh povijesnih izuma

Dok mu je popularonost posljednjih godina nešto manja u usporedbi sa televizijom i internetom, može se raspravljati o tome je li radio bilo prvi elektronički uređaj koji je igrao značajnu ulogu u ljudskim životima.

Putem radija moglo se čuti da je Britanija proglasila pobjedu nad Njemačkom u ratu, a isto tako predočilo je trenutak kada je Orson Wlles slučajno nasamario javnost tako što ih je uvjerio da je prava invazija izvanzemaljaca na putu u njegovom filmskom serialu.

Radio ipak nije samo slušni medij- kao sve ostale komponente tehnologije i dizajn igra bitnu ulogu kada je riječ o unapređenju određenog medija, piše CNN.

Radio je ikona 20. stoljeća

Dizajn radia koji se mijenjao kroz godine prošlog stoljeća, a danas nam može pokazati mnogo toga kada je riječ o modernom dizajnu dvadesetog stoljeća.

Novootvorena izložba Cooper Hewitt u New Yorku daje pozornost povezanosti između radija i dizajna, a naziv iste slovi ''Svijet radija''. Priča nam priču o tome kako se dizajn odražava na svakodnevne stvari s kojima se susrećemo te stavlja naglasak na važnost radija u svakodnevnom životu.

Kako je vrijeme odmicalo, izgled i veličina radia su se dramatično promijenili razvojem novih elektroničkim materijala i komponenti.

Komentiraj članak

Komentari