Gradonačelnik obišao radove

RADI SE PUNOM PAROM U ULICI KARDINALA STEPINCA Franković poručio: Radovi će biti gotovi u svibnju (FOTO)

Do svibnja bi trebali završiti radovi na kolektoru oborinske odvodnje u Ulici kardinala Stepinca, rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji je danas obišao radove na ovom području.

Izvođač radova je tvrtka Strabag. Zajednički projekt Grada Dubrovnika i Vodovoda Dubrovnik vrijedan je 6,2 milijuna kuna bez PDV-a. Ovo je prva faza radova na ovoj dionici, koja obuhvaća prostor od Hotela More do kružnog toka na 'Pošti Lapad', a u idućoj fazi radit će se ulica u ostalom dijelu, odnosno do Hotela Neptun, gdje će se postaviti javna rasvjeta i urediti prometnica, piše Dubrovački dnevnik.

- Nalazimo su u jednoj od najneuređenijih ulica na području Grada Dubrovnika. Svakako je to ova ulica uz Lapadsku obalu. Ono što radimo jest izmjena postojeće vodovodne mreže, koju obavljamo zajedno s Vodovodom Dubrovnik, kao i izgradnju oborinske odvodnje, nogostupa i naravno kompletno uređenje same ulice. Postavit ćemo i novu rasvjetu. - kazao je Franković.

- Radovi dobro napreduju. Vremenske prilike su nam išle na ruku. Na samom početku radova smo imali određenih problema, ali oni su riješeni. Radovi će biti gotovi u svibnju, kako bi u lipnju cesta u potpunosti bila gotova. - naglasio je.

Glavni nadzorni inženjer na projektu iz tvrtke IGH Vedran Kosović rekao je "da radovi idu solidno te da je izvođač angažirao kadar koji daje za pravo vjerovati da je sve napravljeno kvalitetno".

Komentari

Komentiraj članak

Komentari