PJEVAČ

R. Kelly uhićen zbog optužbi da je maloljetnicama plaćao za spolne odnose

Nove optužbe stižu na račun pjevača R. Kellyja. Dok u Chicagu čeka rasplet suđenja za posjedovanje dječje pornografije, u New Yorku je uhićen zbog optužbe da je 2001. godine prije koncerta u Minneapolisu tada 17-godišnjoj djevojci platio da ga zadovoljava, prenosi Index.hr

Prema optužnici, djevojka je od pjevača pokušala dobiti autogram, što joj je i pošlo za rukom, a uz Kellyjev potpis, dobila je i njegov broj telefona. Kad ga je nazvala, pozvana je da dođe u hotel u kojem je odsjeo. Tada joj je, navodi se u optužnici, platio 200 dolara, legao na krevet i zatražio od nje da se popne na njega. Prema njezinim tvrdnjama, spolnog odnosa nije bilo.

Djevojka je na koncertu bila kao "gošća koja ne mora platiti", a svom je bratu nakon incidenta ispričala što se dogodilo. Ukoliko svoje tvrdnje dokaže na sudu, R. Kelly bi mogao dobiti do pet godina zatvora, a isto toliko ga potencijalno čeka zbog još jedne optužbe čiji detalji zasad nisu poznati, ali zna se da je riječ o sličnom slučaju. R. Kelly zasad tvrdi da nije kriv.

"Dajte, molim vas. Ovo je potpuno apsurdno", napisao je na Twitteru pjevačev odvjetnik Steve Greenberg. Anonimnu ženu zastupa Gloria Allred, odvjetnica drugih Kellyjevih žrtava, te naglašava da njezina klijentica nije prostitutka te da za pravdu koju zaslužuju sve njegove žrtve nikad nije kasno.

Pjevač ostao bez najvažnijeg pomoćnika

Prije dva tjedna Kellyjev tim napustila je ključna osoba, njegov krizni menadžer Darrell Johnson. Dan prije otkaza gostovao je u emisiji "CBS This Morning" i neočekivanim priznanjima dao naslutiti da je njihovoj višegodišnjoj suradnji došao kraj. "R. Kellyju trenutno nije dobro", rekao je, a na pitanje bi li svoju kćer, koja je u dvadesetima, ostavio samu s R. Kellyjem, odgovorio je: "Apsolutno ne. Svoju kćer ne bih ostavio ni s kim tko je optužen za pedofiliju."

Komentiraj članak

Komentari