Počele pripreme

Prvo okupljanje momčadi Juga, Pavličević postavio ciljeve

Vatrepolisti Juga danas su se u kompletnom sastavu okupili u gruškom plivalištu kako bi nastavili pripreme za novu prvenstvenu sezonu. Nikola Janović će u sezoni 2011./2012. nositi jugovu kapicu s brojem 4, koja je do jučer bila u vlasništvu Sandra Sukna. Janović je potpisao dvogodišnji ugovor s Jugom, a posljednjih sezona glavna je karika hercegnovskog Jadrana i kapetan reprezentacije Crne Gore. U Jug je doveden nakon što je Sandro Sukno prešao u redove talijanskog prvaka, PRO Recca.

Kapicu s brojem 6 preuzeo je Splićanin Boris Pavlović. Bivši hrvatski reprezentativac je u Gruž stigao iz Primorca iz Kotora s kojim je 2009. osvojio naslov prvaka Europe. Slovak Lukas Seman napustio je Jug i prešao u mađarski Eger.

Kapicu s brojem 9, koju je prošle sezone nosio Ivan Sukno, sada igrač talijanskog Camoglia, nosit će Frano Karač, Jugov povratnik, do sada član zagrebačke Mladosti.

U Jugu u odnosu na prošlu sezonu nema više ni "broja 11", braniča Nikše Drobca, a zamijenit će ga Marko Macan, 2009. juniorski prvak svijeta.

Kapica s brojem 14 dodijeljena je 16-godišnjem Šibenčaninu Antunu Goreti.

Kapica s brojem jedan ostaje Franu Vićanu, "dvica" Tihu Vranješu, "trica" Nikoli Sutiću,  "petica" Maru Jokoviću, "sedmica" Pavu Markoviću, "osmica" Andru Bušlji, "desetka" Nikši Dobudu. Kapicu s brojem 12 nosit će Paulo Obradović, a drugu vratarsku s brojem 13, Mirko Nižić.

Predsjednik Jug Croatia osiguranja Ivo Pavličević još jednom je istaknuo poznate ciljeve Juga,  a to su Jadranska liga,  Kup Hrvatske te plasman na final four Eurolige.


Nova sezona počinje utakmicom 1. kola u Jadranskoj ligi,a u subotu, 17. rujna u Gruž stiže POŠK.


Komentiraj članak

Komentari