Potpisan sporazum

PRVI U HRVATSKOJ Korčula postaje otočni studentski grad

Sveučilište u Dubrovniku i Grad Korčula potpisali su sporazum kojim, od akademske godine 2020/2021, Korčula postaje prvi otok u Republici Hrvatskoj na kojemu će se moći studirati. Nakon što su Sveučilište u Dubrovniku i Grad Korčula potpisali sporazum o poslovnoj suradnji, Korčula od sljedeće akademske godine postaje ogranak dubrovačkog Sveučilišta, prenosi Korčula Online.


Velika prednost budućeg studija je što će biti od velike pomoći Korčulanima zato što se pomno isplanirao studij koji je komplementaran s lokalitetom na kojemu će se odvijati. Drugim riječima, studij Nautike, Brodostrojarstva i Poslovne ekonomije, smjer Turizam bit će vrlo važan građanima zato što je to budućnost života hrvatskih otoka te se u potpunosti povezuje s karakterističnim načinom otočkog života.


Početak je, kao što smo rekli, planiran već sljedeće akademske godine te će Grad Korčula osigurati sve neophodne zahtjeve Sveučilišta u Dubrovniku za uspostavu kvalitetnog studija na otoku. Zasad detalji još nisu poznati, kao niti kvota studenata koja će biti upisana.


Osim što će, vjerujemo, korčulanskim studentima ovo biti sjajna vijest, Grad Korčula će se upisati u hrvatsku povijest kao prvi otočni studentski grad u Hrvatskoj.

Komentiraj članak

Komentari