Motorola ATRIX

Prvi mobitel koji prepoznaje otisak prsta vlasnika

Motorola je proizvela prvi mobitel koji prepoznaje svoga vlasnika, a može se koristiti i kao laptop, kompjuter i satelitska navigacija. Mobitel je već osvojio četiri od pet zvjezdica.

Nakon kupovine mobitela ATRIX, njegov vlasnik treba preko ekrana osjetljivog na dodir nekoliko puta preći svojim prstom, kako bi otisak bio zapamćen i kasnije korišten za identifikaciju.

Ovaj mobitel se na tržištu prodaje kao najmoćniji mobitel na svijetu te se uz pomoć docka može pretvoriti u kućni kompjuter.Nekoliko USB portova i bežična bluetooth veza omogućavaju korištenje miša i tastature.

Također, moguće ga je spojiti i s HD televizorom ili zvučnicima u slučaju da želite gledati filmove ili slušati glazbu.

"Identifikacija otiska prsta je najbolji način zaštite vašeg uređaja. Ovo je tip tehnologije koji nudi korisnicima novi oblik sigurnosti napredniji od svih do sada", rekao je Jeremy Marks iz kompanije Spymaster, vodećeg profesionalnog opskrbljivača sigurnosne opreme.

Američki vlasnici ATRIXA su impresionirani novim mobitelom koji im omogućava apsolutnu zaštitu.

"Svi mobiteli bi trebali imati ovaj oblik sigurnosti. Ukucavanje šifre je dosadno i umara. Ja to ne radim te sam bio zabrinut zbog toga, ali sam napokon pronašao rješenje svog problema", rekao je jedan od vlasnika Motorole ATRIX.

Komentiraj članak

Komentari