Dan Zhu

Prvi violinist u povijesti koji je nastupio na Antarktici i maestro Lajovic s DSO-om (FOTO)

Dan Zhu je naširoko poznat kao jedan od najboljih i vodećih kineskih glazbenika na međunarodnoj glazbenoj sceni, a u Dubrovniku će prvi put nastupiti u petak, 1. lipnja s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kojim će ravnati slavni maestro Uroš Lajovic. Koncert će se održati u atriju Umjetničke galerije s početkom u 21 sat.

Dan Zhu je nastupao na međunarodnim scenama Europe, Amerike i Azije, a prema magazinu Strad opisan je kao „umjetnik izražene skromnosti i predivnih tonskih dometa“.  Njegova nedavna trijumfalna izvedba s Bostonskim simfonijskim orkestrom na Tanglewood Festivalu je od strane kritike opisana kao „doista brlijantna, snažna i uglađena“. Nastupio je s mnogim orkestrima kojima su ravnali dirigenti Christoph Eschenbach, Zubin Mehta, Philippe Entremont i drugi ugledni dirigenti. Njegov interes za sudjelovanje u raznim kreativnim  područjima doveo je do suradnje s organizacijom za očuvanje okoliša Antarctica Forum te je rezultirala time da je 2013. postao prvi violinist u povijesti koji je nastupio na Antarktici.

Koncertom u petak ravnat će ugledni slovenski dirigent Uroš Lajovic, dobitnik brojnih nagrada i priznanja za svoj rad među kojima je i Austrijski križ časti za znanost i umjetnost, a kojeg dubrovačka publika jako dobro pozna i cijeni.

Program je sljedeći:

F. Schubert Simfonija br. 6 u C duru

L. van Beethoven Koncert za violinu i orkestar u D duru

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Komentiraj članak

Komentari