REGIJA 1

PRVENSTVO DALMACIJE Plivači i plivačice Juga osvojili jedanaest medalja

Plivaton Regije 1, odnosno Prvenstvo Dalmacije, održao se u subotu u Splitu gdje su mogućnost nastupa imale plivačice rođene 2008. i mlađe, te plivači rođeni 2007. i mlađi. Nastupilo je 39 članova Juga, osvojili su ukupno 11 medalja, od toga dva zlata, tri srebra i šest bronci.

Program natjecanja je bio 100 mješovito (m/ž), 25 leđno (m/ž), 25 prsno (m/ž), 25 slobodno (m/ž), 25 leptir (m/ž), te štafeta 4 x 50 slobodno (m/ž).

Prvak Dalmacije u pojedinačnoj konkurenciji  je Marin Zeko, a najbolja je bila i Jugova muška štafeta 4x50 slobodno u sastavu: Maroje Lukić, Tino Savinović, Marko Vuletić i Marin Zeko.

Najmlađi natjecatelji oduševili su odličnim nastupom. Dostojno su predstavljali svoj klub i grad u bazenu i izvan njega.

U muškoj konkurenciji Jugaši su bili na postolju u svim disciplinama natjecanja. Marin Zeko osvojio je zlato na 25 leđno, srebro na 25 prsno i broncu na 100 mješovito. Odličan nastup imao je i Tino Savinović koji je bio srebreni u disciplini 25 leđno i u disciplini 25 delfin. Broncu je osvojio Maroje Lukić u disiplinama 25 slobodno i 25 delfin, te je bio četvrti u disciplini 100 mješovito. Marko Vuletić je osvojio broncu u disciplini 25 prsno, te je bio peti u disciplini 100 mješovito.

Do pojedinačnih bronci u konkurenciji plivačica doplivala je Paula Damić u disciplinama 100 mješovito i 25 delfin, te je bila sedma u disciplini 25 prsno.

Plasmane među prvih osam su još izborili: Dora Lučić  koja je bila osma u disciplinama 100 mješovito i 25 leđno, Tara Vujasinović koja je bila peta u disciplini 25 prsno, te Ivan Franić koji je u istoj disciplini bio osmi.

Muška štafeta 4x50 slobodno JUG 1 bila je najbolja, a nastupili su: Maroje Lukić, Tino Savinović, Marko Vuletić, Marin Zeko.

Štafeta JUG 2 plasirala se na osmo mjesto, a nastupili su: Antoan Špilar, Luka Skopljaković, Lovro Stanković, Lukša Krstulović.

U Splitu su nastupili:

Maroje Lukić, Tino Savinović, Marko Vuletić, Marin Zeko, Lukša Krstulović, Luka Skopljaković, Lovro Stanković, Antoan Špilar, Lukša Žarak, Đivo Baletin, Marko Čurlin, Paula Damić, Marko Dolina, Ivan Franić, Luka Gverović, Ivan Kristović, Juraj Kulušić, Dora Lučić, Matija Luetić, Noah Najcer, Marko Obradović, Frano Pavlić, Ivan Radonić, Bruno Tošović, Tara Vujasinović, Lovro Zvono, Miho Dobroslavić, Jakov Dobroslavić, Luka Gvozden, Joško Jelavić, Lukas Kristović, Mateo Matković, Matijas Miloš, Nika Ogresta, Nikola Perak, Vito Piantanida, Nemir Sarić, Vincent Vierda, Pjero Vuletić.

Komentiraj članak

Komentari