KRENULO JE SA PRVIM OBJAVAMA

Prve potvrde za Terraneo festival

14 izvođača je potvrđeno u prvim nizu objava šibenskog festivala. 7.-10. kolovoza svoje će nastupe imati skupine The XX, The ing Tings i mnoge druge.

Londonski The XX su sastav koji je pažnju privukao svojim mračnim zvukom baziranim na zvuku 80-ih, čiji je album prvijenac na svjetlo dana izašao 2009. Godine. The Ting Tings su electro duo koji na svom novom touru promovira posljednji album „Sounds From Nowheresville“.  Njemački Digitalism je jedan od možda najinteresantnijih bendova u paketu, a publici su poznati kao izrazito senzibilan bend koji objedinjuje elemente indie-rocka, punka, dance te elektronske glazbe.

Starija generacija nešto avantgardnijeg ukusa će doći na svoje gostovanjem grupe Swans, povratnike na scenu te jednim od pionira post-rock glazbe.

Ostali izvođači uključujuThe Horrors, The Notwist, Friendly Fires, Anna Calvi,The Very Best i Future Island.
Kao i prošle godine, očekuje se i dobra potpora bendova iz regije. Prva imena su već etablirana imena sa scene, a radi se o Elementalu i Gatuzu.

Novi paket festivalskih ulaznica na prodajna mjesta stiže 1.ožujka, po cijeni od 350 kn. Organizatori najavljuju i početak prodaje kamperskih ulaznica, no za početak se potrebno još dodatno strpjeti.  Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Eventim (www.eventim.hr),  Dallas shopu  i Šešula baru u Šibeniku te zagrebačkoj publici već dobro poznatim destinacijama glazbenoj knjižari RockMark, klubu Purgeraj i Dirty Old Shopu.

Web stranicu festivala posjetite na www.terraneofestival.com.

Tomislav Jakopović
(www.jakop.org)


Komentiraj članak

Komentari