PRVI DAN ŠKOLE

PRVAŠIĆI, SRETNO VAM! Ravnateljica Soko: 'Obogatili ste našu obitelj za čak 133 nova prijateljstva' (FOTOGALERIJA/VIDEO)

Počela je nova školska godina. Živo i veselo bilo je u Osnovnoj školi Lapad gdje je održana i priredba. Ove godine prve razrede upisalo je čak 133 nova đaka, piše Dubrovački dnevnik.

Prvašiće je pozdravio gradonačelnik Mato Franković, koji je OŠ Lapad posjetio s pročelnikom UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživom Brčićem.

- Vi ste danas, dragi prvašići, najuzbuđeniji. Ove godine se nalazimo malo zbijeniji jer ovdje imamo dvije škole. I OŠ Montovjernu i OŠ Lapad. Zahvalio bih se roditeljima koji izdržavaju ovaj neobičniji tempo, ali on će trajati još samo ovu godinu. Od iduće školske godine otvaramo novu OŠ Montovjerna. Grad je u posljednjih godinu dana u svoje osnovne škole potrošio preko 100 milijuna kuna novčanih sredstava. - rekao je Franković.

- To znači podizanje standarda na području Grada Dubrovnika. Nije sve u zidovima, lijepim prozorima... Najviše toga je na učiteljicama i učiteljima i vjerujem da će oni ovaj program Škole za život implementirati. - naveo je Franković.

- Prvašići, vi ništa od ovoga nećete zapamtiti niti trebate zapamtiti. Ali, zapamtit ćete prvi trenutak kad se sretnete s učiteljicom i uđete u razred. Sjećat ćete se toga cijeli svoj život. - dodao je gradonačelnik Mato Franković.

 

Ravnateljica OŠ Lapad Nikolina Soko kazala je kako je ovo veliki dan i za prvašiće i za njihove roditelje. 

- Učenici prvih razreda će po prvi put sjesti u klupe. Ovo je poseban dan. Dolaskom u školu vam ne završava igra, već samo dobiva drugačije značenje. Naša škola je danas postala bolja otkako ste vi ušli u nju. Obogatili ste našu obitelj za čak 133 nova prijateljstva. - navela je Soko.

- Kao roditelji morate biti spremni prihvatiti i neke poteškoće i trebate im biti najveća podrška. U našoj školi su svi otvoreni i spremni za suradnju, počevši od učiteljica, a vas roditelje pozivam da na putu zajednički radimo i dosegnemo zajednički cilj u odrastanju vaše djece. - rekla je Nikolina Soko, pozvavši učenike da budu oprezni i u prometu.

Komentiraj članak

Komentari