ISPOVIJEST

PRVA TJELOHRANITELJICA 'Silovanu trudnicu sam spasila iz zatočeništva'

Jacquie Davies štitila je članove kraljevske obitelji i slavne zvijezde, spašavala je taoce i radila na tajnim zadacima i praćenjima - ukupno 30 godina. Sada je život te prve ženske tjelohraniteljice u Velikoj Britaniji postao inspiracija za Netflixov triler s Noomi Rapace u glavnoj ulozi, piše BBC.

- Kad sam ušla u taj posao, bio je to kao ulazak u sasvim muški svijet, stalno su me htjeli čuvati i paziti što je zapravo bilo ironično, jer većina od njih su bili očevi, a ja nisam čak bila ni majka - kaže Jacquie koja se inicijalno pridružila policiji, a tijekom 80-ih je odlučila prijeći u privatnu tvrtku gdje je postala tjelohraniteljica.  

- Željela sam raditi na bliskom čuvanju ljudi, raditi što više nadgledanja i što više istraživati - kaže. Taj je posao trenutno vrlo zanimljiv javnosti zahvaljujući TV seriji "Bodyguard" u čijem se centru radnje nalazi odnos između državne tajnice i njenog privatnog tjelohranitelja s napetim zapletom, mnogo akcije ali i zabranjenom aferom između protagonista. - Tehnički je ta serija super odrađena, dobra je drama. No iako do emotivnih veza s čuvanim osobama može doći, trenutno dolazi i do otkaza, bez postavljanja suvišnih pitanja - objašnjava.

 Tijekom karijere je putovala diljem svijeta, odsjedala u hotelima od 5 ili 6 zvjezdica ali tvrdi da taj posao nakon stajanja na nogama 12 do 16 sati i nije baš tako glamurozan. Osim toga, uz ovaj posao veoma je teško imati normalan privatni život zato što se ponekad izbiva i 8 do 10 tjedana. 

U Iraku je bila zamotana u burku 

Jacquie se specijalizirala i za jedan od opasnijih dijelova ovog posla- nadgledanje i akcije spašavanja. Tako se jednom našla u ulozi žene zamotane u burku dok je boravila u Iraku. Tada je na ulicama glumila da prosi, a sve to je bio dio zadatka spašavanja života nekoliko radnika na naftnim bušotinama. - Jednom su nas progonili pripadnici pakistanske vojske pa smo završili u Kašmiru. Tada su pobunjenici u Kašmiru pucali na vojnike, a mi smo se našli na liniji vatre - prisjeća se. 

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari