BANSKI DVORI

Prva sjednica tehničke Vlade: 'Mi moramo raditi'

Tehnička Vlada premijera Tihomira Oreškovića okupila se u četvrtak u Banskim dvorima na prvoj sjednici nakon što joj je Sabor izglasao nepovjerenje, a Orešković je hrvatskim građanima poručio da će Vlada i državna tijela funkcionirati sve do izbora nove te će redovito ispunjavati svoje obveze, među kojima i isplate plaća i mirovina.

 - Ovo nam je prva sjednica kao tehničkoj Vladi, a činjenica je da ćemo to biti neka četiri mjeseca, a možda i dalje, svima je to jasno - rekao je Orešković.

Naglasio je kako će sva državna tijela u međuvremenu funkcionirati i da će Vlada uredno ispunjavati svoje obveze, poput isplate plaća i mirovina.

Orešković je poručio da će tehnička Vlada uredno ispunjavati i međunarodne obveze te najavio da će u tu svrhu idućeg tjedna ići u Bruxelles i Pariz.

S dnevnog reda sjednice s ukupno 41 točkom, skinuti su prijedlozi izmjena Zakona o pravima i obvezama državnih dužnosnika te Zakona o državnim službenicima.

Nakić: Mi moramo raditi

U izjavi novinarima uoči sjednice ministar zdravlja Dario Nakić ocijenio je kako nije sporno to što tehnička Vlada predlaže neke zakonske izmjene.

 - Mi moramo raditi - rekao je Nakić na novinarski upit očekuje li da će zakone koje Vlada danas predloži, raspraviti i potvrditi Hrvatski sabor, koji se u međuvremenu samoraspustio.

 - To je teško reći, o tome treba pitati s druge strane Markova trga. Meni je žao što neki zakoni koji su završili Vladinu proceduru, u Saboru nisu doneseni. Mislim da svi trebaju podnijeti svoj dio odgovornosti - zaključio je Nakić.

U Hrvatskom saboru su prošloga tjedna, nakon odluke o samoraspuštanju, na glasovanje stavljena dva zakonska prijedloga iz Nakićeva resora, izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti te Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, no glasovanje je opstruirala oporba, koja je srušila kvorum.

Komentiraj članak

Komentari