Nepravda u športu

Prosvjedna nota 'VK Mornar Brodospas': Jugaši se forsiraju, neka imena znamo samo po njihovim slavnim očevima!

'Nego kako, nego u interesu Hrvatskog vaterpola. Zar u sportu i može nekako drugačije nego u interesu istoga. U stvari je nezamislivo da netko može drugačije pomisliti. U sportu, zna se, nema politike, nema guranja i nema 'preko veze'. U sportu uvijek pobjeđuje poštenje, cijeni se rad, trud i na kraju sport sam izbaci šampione. Sport je za sve nas, poštene, nešto iznad, nešto uzvišeno i svi oni koji misle ili rade drugačije zaslužuju biti razapeti na stup srama.'

'VK Mornar Brodospas' na svojim je službenim stranicama objavio jedan satirično - prosvjedni napis, u kojem, na vrlo suptilan nači, izražava nezadovoljstvo, ali i upozoravaju na nepotizam, odabirom igrača za juniorsku reprezentativnu momčad, na kojoj, usprkos činjenici kako su Splićani osvajači kupa Hrvatske, njihovih igrača skoro da i nema. Također aludiraju i na 'forsiranje' Jugovih vaterpolista, obzirom kako među pozvanima, unatoč činjenici kako su Dubrovčani ostali posljednji na nedavno održanom kupu Hrvatske, ima čak četiri Jugaša.

Vaterpolo je sport u kojem neme osobnih interesa?!

'Posebno se to odnosi na vaterpolo, jer vaterpolo je sport u kojem nema, ponavljam nema, nekih osobnih interesa, namještaljki i velikih nepravdi. Dokaz je ovoj tvrdnji i činjenica da je vrh HVS-a, naše krovne organizacije, mahom sastavljen od bivših sportaša, vaterpolista koji znaju koliko treba rada, volje i talenta da ostvariš svoj san, a to je igranje za reprezentaciju. Pa im tako ovim putem skidamo kapu na svom njihovom trudu da usmjere Hrvatski vaterpolo u pravom smjeru. Nije njih briga kome je otac faca ili ima lovu, mrze nepravdu i nepoštenje. U stvari nikada im nije palo na pamet da gurnu nekoga od svojih bližnjih, to bi bilo po njihovom poimanju sporta, sramota, to rade samo prevaranti i pi….., a to oni nisu.', navodi se dalje u napisu.

'Tako da svi koji smo dio Hrvatskog vaterpola uzdignute glave, ponosno, sa rukom na srcu možemo potvrditi onu našu “SVE U INTERESU HRVATSKOG VATERPOLA“.

Koja su ovo imena?

'Usput da spomenemo, danas je u klub došao širi spisak juniorske reprezentacije. Spisak je pomalo čudan. Neka imena su nama nepoznata, neka znamo samo po njihovim slavnim očevima, neki od njih nisu niti bili na finalu juniorskog Kupa, ili možda ipak jesu, ili… Neki od njih su pak prikazali vrhunsku izvedbu u utakmici za 7. mjesto. Bilo kako bilo spisak je tu, a mi beskrajno vjerujemo ljudima koji su ga sastavljali jer ZNA SE 'SVE U INTERESU HRVATSKOG VATERPOLA“.

Pozvani u juniorsku reprezentaciju Hrvatske - po klubovima

Mladost

1.      Ivan Živković

2.      Andro Gagulić

 Jug

1.      Toni Popadić – Batina

2.      Marko Macan

3.      Antun Goreta

4.      Loren Fatović

 Mornar

1.      Mate Anić

2.      Marino Čagalj

3.      Luka Lozina

 Šibenik

1.      Andrija Bašić

 Jadran

1.      Eugen Tonković

2.      Marino Divković

3.      Ante Visković

4.      Maroje Gluhaić

 POŠK

1.      Antonio Buha

 Primorje

1.      Nino Mudražija

STOŽER

Vjekoslav Kobešćak

Miho Bobić

Dajana Zoretić

Komentiraj članak

Komentari